Solar Gard Window Film

Het tinten van Autoramen

Wat kan ComputerCut voor mijn autoruit tinting doen?

Installaties vlugger doen verlopen, een grotere productiviteit creëren, installaties consequenter en properder maken, schade door de installateur verminderen, auto dealen verhogen, werkkrachten besparen, verminderen van werkjes die opnieuw moeten gebeuren, 10-20% aan materiaal besparen, installateurtevredenheid verhogen, opleidingskosten besparen, foliediefstal tegengaan.

Passen alle sjablonen perfect?

Er bestaan evenveel manieren om een ruitenfolie te installeren als er voertuigen bestaan. Sommige installateurs vijlen de toprandjes aan de kanten van het raampje af terwijl anderen een opening laten, sommigen steken de folie onder de rubber en anderen niet, sommigen laten het beplakpapier erop bij het installeren van de zijruiten terwijl anderen dat niet doen, etc. Installeer oppervlakkig om de efficiënties van ComputerCut te merken. De installateurs moeten hun manier van installeren wel willen aanpassen.

Het duurt maar 15 minuten om een folie voor een auto te snijden, waarom heb ik daar dan CoputerCut voor nodig?

Hoe vlug u ook bent, in de hele wereld bestaat er geen installateur die tezelfdertijd de folie kan snijden en de ramen kan wassen. Terwijl ComputerCut de folie aan het snijden is kan de installateur de ramen schoonmaken. Achterruit is één stap. Het is niet nodig om de achterruit tweemaal te snijden en een licht te gebruiken om de sneden te zien. Alleen verwarmen krimpen en installeren.

Welk formaat van plotter heb ik nodig?

ComputerCut is zo ontwikkeld dat u bijna ieder formaat van plotter kan gebruiken, zolang het maar folie kan snijden. Om een achterruit in één stuk te doen heeft u materiaal nodig van ten minste 40 inch breed. Daarom is onze 40 inch plotter erg populair. ComputerCut heeft ook sjablonen voor achterruiten in 2 stukken zodat u ook 24 inch plotters kan gebruiken, maar als u denkt dat u ook een grote vraag naar vlak glas ramen zal hebben, dan kunt u ook plotters gebruiken die groter zijn dan 40 inch.

Hoe bespaart ComputerCut Materiaal en werkkrachten uit voor Auto Tinting?

Materiaalbesparing
Als ComputerCut juist gebruikt wordt kan het van 10-20% besparen op material en, afhankelijk van de ervaring van de installateur, ongeveer 15-20 minuten aan installatietijd per voertuig uitsparen. Als ComputerCut daarenboven effectief gepromoot wordt merken veel dealers een verhoging van hun zaken met 10-20%.

De hoofdreden waarom ComputerCut aan materiaal bespaart is omdat de sjablonen voor de voertuigramen voor een optimale efficiëntie voorgeschikt worden op de computer . Vele eigenaars/installateurs zullen het afval proberen minimaliseren, terwijl veel werknemers/installateurs daar niet bezorgd over zijn. ComputerCut doet het in hun plaats door raamsjablonen op plaatsen van de folie te zetten waar ze normaal gezien niet gesneden kunnen of zouden worden. Onderaan staan er een aantal diagrammen die dit aantonen.

Voorbeeld 1- Hier worden de voorruiten uitgestrekt over de maximum breedte van een 40 inch rol waardoor er quarter ramen tussen de twee voorruiten geplaatst kunnen worden. Hoewel dit ook manueel kan gebeuren profiteren veel installateurs hier niet van. Dit resulteert in een besparing van 1,19 m².

Voorbeeld 2- Hier wordt de voorstrook bovenaan de achterruit geplaatst. Dit zorgt er niet alleen voor dat het materiaal goed gebruikt wordt, maar het kan ook $20-$30 van de prijs verhogen als het verkocht wordt als een extra op de verkoop. Veel klanten zullen een dergelijke strook kopen omdat het voor een "fabrieks" look zorgt in plaat van een "wenkbrauw" look dat geassocieerd wordt met een manueel uitgesneden strook.

Voorbeeld 3- In dit voorbeeld wordt de achterruit van een vierdeurs voertuig tussen de twee voordeuren gepropt wat een materiaalbesparing van 0,79m² oplevert. Het is evident dat dit voorbeeld bedoeld is voor wanneer de zijruiten hetzelfde kleur hebben. Dit is onmogelijk als u de folie manueel snijdt.

Voorbeeld 4- Dit zijn ramen van een Dodge Rv. De hoogte van deze ramen zijn hoger dan 20 inch (51 cm) en daardoor kunnen ze niet boven elkaar geplaatst worden om in een rol van 40 inch (102 cm) te passen. Deze ramen zijn ook lichtjes gebogen en moeten verwarmd worden. De meeste installateurs zouden de rol waarschijnlijk in de lengte gebruiken zodat ze de plooien onderaan kunnen plaatsen en ze te laten krimpen onder hoge temperatuur. Dit zorgt voor enorm veel overschot aan folie. ComputerCut plaatst de beelden verticaal en geeft in de notitiesectie aan hoe de ramen aan de zijkanten moeten worden verwarmd. Door de ramen automatisch verticaal te plaatsen dwingt het de installateur om de ramen op die manier te installeren en om 2,13m² folie uit te sparen.

Deze grote materiaalbesparingen kunnen worden bereikt als de sjablonen met de plotter worden uitgesneden. ComputerCut kan een raampje net op de rand laten uitsnijden. Dit is onmogelijk met het manueel uitsnijden, dus zelfs als een installateur het probeert om zo weinig mogelijk materiaal te verspillen, dan nog is er altijd ongeveer 5cm folie overschot per raam. Dit komt neer op meer dan 90cm² per voertuig. Als een eigenaar er niet op toeziet hoe een werknemer/installateur de folie uitsnijdt, dan kan de overschot heel erg hoog oplopen en waarschijnlijk dubbel zoveel zijn als dat wat nodig is voor de wagen. Andere besparingen kunnen gedaan worden door het gebruik van gereedschap. Aangezien ComputerCut het manueel uitsnijden bijna compleet elimineert, vermindert het ook het aantal Olfa mesjes dat een installateur gebruikt.


Voorbeeld: 1,19m² besparing

Werkbesparingen
Een gemiddelde installateur doet er 15-30 minuten over om de zijruiten en de achterruit van een vierdeurs voertuig uit te snijden. Eens een voertuig op de computer gedownload is duurt het met ComputerCut slechts 3-5 minuten. Terwijl veel installateurs zullen beweren dat ze een voertuig even rap kunnen uitsnijden is er toch één ding dat ze niet kunnen: tegelijkertijd uitsnijden én de ramen schoonmaken. Daarom spaart ComputerCut echt tijd uit. Terwijl het voertuig uitgesneden wordt door de plotter kan de installateur de ramen schoonmaken. De installatie van achterruiten spaart meer tijd uit. Plaats de sjabloon gewoon op de achterruit en laat het krimpen. Een installateur die dit manueel doet moet het raam tweemaal uitknippen en daar een licht bij gebruiken om de sneden te kunnen zien. Met ComputerCut is het een proces van slechts één stap zonder dat u licht moet gebruiken. Een ervaren installateur moet met ComputerCut gelijk welk 2 of 4 passagiersvoertuig kunnen doen in 40 minuten of minder. Met twee installateurs 20 minuten of minder.